Omgeving

Loonse en Drunense Duinen

Ongeveer 5 km van onze Bed & Breakfast vandaan bevinden zich de Loonse en Drunense Duinen. Een Nationaal Park wat veel te bieden heeft en waar de toegang gratis is. Struin door het gevarieerde landschap van gras, moeras, heide, bos en zand. Dankzij het wandelknooppuntennetwerk stel je zelf je route samen. Het park is ook goed te ontdekken op de fiets, het fietsknooppuntennetwerk voert je langs de mooiste plekken in het nationaal park en langs horecagelegenheden. Daarnaast zijn de imposante zandduinen een uitdaging voor de mountainbikers. Hier is wel een verplicht mountainbikevignet (natuurmonumenten.nl/mountainbiken) voor nodig. Het park beschikt naast dit alles ook over een netwerk voor ruiterpaden. Op het stuifzand mag vrij gereden worden. Wat een prachtig gezicht geeft dat! Verder zijn er diverse excursies te volgen of een lezing over dit prachtig Nationaal Park te boeken. Bij ons is de plattegrond van het wandel- en fietsknooppuntennetwerk aanwezig en gratis mee te nemen.


Het Groene Woud

Het Groene Woud heeft een grote variëteit aan natuurgebieden. De Oisterwijkse Bossen en Vennen, de Kampina, de Mortelen, de Scheeken, het Dommeldal en de Geelders, allemaal zijn ze onderdeel van Het Groene Woud. Deze gebieden worden in toenemende mate met elkaar verbonden door ecologische verbindingszones, waardoor mens en dier de gelegenheid krijgen ongestoord in de natuur te vertoeven. Het Groene Woud is het beste te ontdekken vanuit een van de acht bezoekerscentra. Het zijn toegangspoorten van het gebied. De gezamenlijke folder van de bezoekerscentra is bij ons in huis en mag u zo meenemen.


Brabantse hoofdstad:  ‘s-Hertogenbosch

Op ongeveer 10 km afstand van onze B&B bevindt het altijd gezellige en bourgondische ‘s-Hertogenbosch.  De hoofdstad van Brabant heeft een veelzijdig cultuurhistorisch aanbod, afgewisseld met moderne en eigentijdse bezienswaardigheden.  Geniet van een stadswandeling, een rondvaart of een bezoek aan een van de vele musea en bijzondere erfgoedlocaties. Een prachtige vestingstad met een bruisend centrum. Bij ons is de citymap aanwezig.

 


Recreatieplas IJzeren Man Vught 3 km

De IJzeren man is een schitterende recreatieplas gelegen in een bosrijke omgeving. Een veelzijdige locatie met het langste strand van Brabant! Er is een Strandbad voor strandgasten, een Strandhuys voor loungen, borrelen & eten en het Strandpaviljoen voor feesten & bijeenkomsten aan het water.


Nederlands grootste attractiepark: Efteling

Op z’n 13 kilometer bij ons vandaan bevindt zich de Efteling. Een groot attractiepark in Kaatsheuvel. Of u op zoek bent naar spannende achtbanen, betoverende attracties of spectaculaire parkshows, in de Efteling is voor iedereen wat te vinden. Een uniek park, midden in de natuur. Plattegrond is bij ons aanwezig.

 

   

   


Safaripark Beekse Bergen Hilvarenbeek

Op z’n 13 kilometer bij ons vandaan beleef je een echte safari met 100% Big-Five- garantie! Safaripark Beekse Bergen is het grootste wildlifepark van de Benelux met meer dan 1.450 wilde dieren in hun natuurlijke omgeving. Bekijk het park met een auto-, wandel-, bus-, of bootsafari. Afrika, komt gevaarlijk dichtbij! Een heerlijk dagje uit.


Nationaal Monument Kamp Vught 4km

De sporen van de Tweede Wereldoorlog zijn op weinig plekken zo goed zichtbaar als in Nationaal Monument Kamp Vught. Waar nu een herinneringscentrum staat, werden toen 32.000 mensen gevangen gehouden. Tegenwoordig wordt op deze bijzondere plek een beeld gegeven van het verleden en een verbinding gelegd met het heden. Een bezoek is zeer zeker de moeite waard.


VVV- Kantoor Helvoirt

Afgelopen zomer is in het Helvoirt Huis een vvv kantoor geopend. Het is vanaf onze Bed & Breakfast 2 minuten lopen. Hier kunt u het Helvoirt van Vincent van Gogh ontdekken. Wie geintresseerd is in het leven en werk van Vincent van Gogh kan met een speciale wandeltocht en speurtocht op verkenning gaan en zelf ondervinden hoe Vincent Helvoirt beleefde. Voor meer informatie kijk op:

www.vangoghhelvoirt.nl